(množství na jednu velkou Remosku nebo kulatou koláčovou formu, na velký plech třeba dávku zdvojnásobit)
Mouku je nejlepší provzdušnit přes síto, smíchat s práškem do pečiva, cukrem a dobře promíchat vařečkou. Postupně vmíchejte vejce, mléko a olej a vytvořte hladké tekuté těsto. Formu vymažte máslem a vysypejte jemnou strouhankou. Předehřejte ji na 200 °C. Drobné ovoce omyjte, nechejte okapat a osušit, dle potřeby dobře odstopkujte.
Do formy vlijte těsto tak, aby tvořilo rovnoměrnou vrstvu, poté poházejte ovoce. Vložte do horké trouby a počkejte, až povrch zezlátne. Bublanina je upečena do 25 minut, ale pro jistotu je dobré udělat párátkový test. Pokud po vpíchnutí párátka neulpí na jeho povrchu těsto, je hotovo. Bublaninu nechejte trochu vychladnout, ocukrujte, nakrájejte a podávejte. ¨
zdroj https://zena-in.cz/clanek/jednoducha-a-rychla-bublanina-se-sezonnim-ovocem, foto Šárka Škachová
—————
Přihlaste se k odběru novinek: