Těsto:
6 kusů vajec
špetka soli
3/4 šálku polohrubé mouky
3/4 šálku cukr krystal
2 lžíce kakaa
1 balení pudink. prášku kakaový
1 lžička prášek do pečiva
Želatina
3 lžíce citronové š´távy
8 lžic studené vody
1 ks citron
3 balení žlité (čiré) želatiny
podle chuti cukr
4 lžíce kyselé marmelády
8 banánů
Krém
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukr moučka
50 g čokoládová rýže
1 lžíce prášková želatina (vrchovatá lžice)
1/3 šálku horké vody
Dáíle budeme potřebovat:
3 lžíce citronové šťávy
8 lžic studené vody
cukr dle chuti
250 g mascarpone
150 g smetany ke šlehání
1 lžíce cukr krystal
čokoláda na ozdobu
zdroj https://www.nejrecept.cz/recept/jamajka-rezy-fotopostup-r1365¨
Bílky a žloutky si oddělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr a za stálého mixování vyšleháme. Přidáme žloutky, krátce mixujeme na středně rychlých otáčkách a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a kakaem.
Takto připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 25 x 35 cm, který jsme vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje neoddělují od stěn plechu. Upečené těsto necháme vychladnout a rozkrojíme ho na polovinu.
Jeden plát těsta polijeme připravenou polevou - studená voda + citronová šťáva + cukr podle chuti. Pak naneseme tenkou vrstvu kyselého džemu a naskládáme banány, které jsme si rozkrojili na polovinu. Polijeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
Smetanu na šlehání spolu s cukrem vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme čokoládovou rýži a promícháme (pokud nemáme čokoládovou rýži, můžeme na hrubém struhadle nastrouhat hořkou čokoládu). Želatinu připravíme v horké vodě, necháme mírně vychladnout a přidáme ji k vyšlehané smetaně. Důkladně spojíme a navrstvíme na želatinovou hmotu.
—————
Přihlaste se k odběru novinek: