Jahodový želé dezert s luxusním mléčným krém a neodolatelnou chutí
14.06.2019 11:59
4 vejce
6 lžic cukru
1 a 1/2 polévkové lžíce kakaa
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
3 lžíce hladké mouky
špetku soli
Krém:
750 ml mléka
4 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce hladké mouky
3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
160 g cukr krystal
2 žloutky
250 g másla pokojové teploty
poleva:
cca 800 g jahod
2 sáčky želatiny
800 ml horké vody
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vymíchejte tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem. Přisypeme ke žloutkům mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
- Nakonec opatrně přidáme sníh. Nalijte těsto na formu 25 x 35 cm vyloženou pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C asi 25 minut.
- Mezitím připravte krém. Vložte 500 ml do hrnce a prohřívejte Přidejte oba druhy cukru a vařte. Smíchejte zbývající mléko spolu se žloutky, moukou a škrobem.
- Nalijte směs do horkého mléka. Vařte dále, občas mícháme, dokud krém nezačne houstnout. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
- Když se krém ochladí, přimíchejte máslo o pokojové teplotě Želatinu vložte do pár lžic vody po dobu 5-10 minut.
- Po nabobtnání mírně teplou a vlhkou želatinu smíchejte s 800 ml horké vody. Na upečený a studený korpus rovnoměrně rozetřete mléčný krém.
- Na krém nakrájíme jahody. Zalijeme želatinou. Koláč vložte přes noc do lednice a nechte tuhnout.
—————
Zpět