Jahodová bublanina s netradiční vůní hřebíčku

11.06.2021 11:42

Suroviny

  •    3 vejce
  •    150 g cukru krupice
  •    200 g polohrubé mouky
  •    150 g špaldové hladké mouky
  •    1 prášek do pečiva
  •    150 g řepkového oleje
  •    320 g podmáslí
  •    10 hřebíčků 
  •    30 g strouhaného kokosu
  •    špetka soli
  •    400 g jahod

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem. Nejlépe a nejrychleji to jde v kuchyňském robotu. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva, olej, podmáslí, rozdrcené hřebíčky, kokos a špetku soli.

Umíchejte hladké těsto, které nalijte do pekáče o velikosti zhruba 30 x 40 cm. Ten před tím vymažte olejem a vysypejte strouhaným kokosem nebo strouhankou.

Do těsta naskládejte jahody.

Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 40 minut, dozlatova.

zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/jahodova-bublanina-s-netradicni-vuni-hrebicku

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: