Jablečné řezy se zakysanou smetanou

12.03.2021 11:30

Ingredience na piškot:

  •    4 vejce
  •    200 g cukru moučka
  •    200 g polohrubé mouky
  •    8 lžic slunečnicového oleje
  •    8 lžic vlažné vody
  •    1 kypřicí prášek
  •    Tuzemák (dala jsem 1 lžíci)

Krém:

  •    2 zakysané smetany
  •    1 bílý jogurt
  •    1 vanilkový cukr
  •    4 jablka
  •    2 pytlíky želatiny
  •    Tuzemák (stačí trochu podle chuti)

Postup:

V míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáme vodu, tuzemák a znovu šleháme. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Až se směs spojí, začneme pomalu přidávat sníh z bílků a nakonec pomalu přiléváme olej. Těsto vlijeme do menšího pekáče na pečicí papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 minut.

Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a tuzemákem. Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu, ve které rozpustíme želatinu (můžeme přilít trochu jablečného džusu).

Na upečený piškot rozetřeme zakysanou smetanu. Poté opatrně naklademe nastrouhaná jablka a nakonec nalijeme želatinu (můžeme si pomoci silikonovým štětcem pro lepší rozprostření).

Foto: Akademie kvality, zdroj recept: ŽENA-IN - Po těchto řezech se jen zapráší: Jablečné se zakysanou smetanou (zena-in.cz)

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: