ngredience:
Postup:
Hrušky zbavíme slupky a jádřinců. Nakrájíme nebo nastrouháme na jemné plátky. Všechny zbylé ingredience smícháme v míse tak, aby vzniklo hladké těsto. Do těsta následně opatrně vmícháme nakrájené /nastrouhané hrušky a mandle. Pokud máte rádi rozinky nebo vlašské ořechy, můžete přidat i je. Ideálně namočené den předem do rumu.
Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem, směs do ní nalijeme, posypeme plátky mandlí a špetkou cukru se skořicí a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů cca 45 minut (když do koláče píchnete špejlí, tak je vždy vlhký díky hruškám – je tam větší podíl ovoce než těsta).
TIPY na závěr:
Koláč můžete podávat ještě horký s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou (můžete si ho druhý den klidně i ohřát chvilku v mikrovlnce)
Místo perníkového koření můžete klidně použít jen skořici nebo vanilku.
Místo hrušek můžete použít jablka nebo kombinaci hrušek a jablek.
zdroj foto: Perneka
Recept: https://zena-in.cz/clanek/podzimni-peceni-hruskovo-mandlovy-kolac
—————
Přihlaste se k odběru novinek: