Úvod > Hrnkový koláč s borůvkami a drobenkou: Klasika, která nikdy neomrzí
Hrnkový koláč s borůvkami a drobenkou: Klasika, která nikdy neomrzí
28.08.2020 13:17
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystalu
2 vejce
0,5 kostky změklého másla
0,75 hrnku mléka
1 balení vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
čerstvé borůvky
V misce smíchejte polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr a změklé máslo. Tímto způsobem vám vznikne sypká drobenka.
Jeden hrnek drobenky si z mísy odeberte bokem. Tuto drobenku později použijete na posypání koláče.
Do zbylé drobenky v míse přidejte prášek do pečiva, vejce a mléko. Vše zpracujte na těsto, které následně vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
Těsto následně rovnoměrně posypejte čerstvými borůvkami, které nakonec zasypte drobenkou.
Borůvkový koláč pečte do zlatova v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
zdroj recept i foto jenzeny.cz/recepty/jak-zpracovat-boruvky-upecte-si-hrnkovy-kolac-s-drobenkou-pripravte-domaci-zmrzlinu-nebo-vyrobte-sirup-za-studena