Hrnkový koláč s borůvkami a drobenkou: Klasika, která nikdy neomrzí

28.08.2020 13:17
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystalu
  • 2 vejce
  • 0,5 kostky změklého másla
  • 0,75 hrnku mléka
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • čerstvé borůvky
  • V misce smíchejte polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr a změklé máslo. Tímto způsobem vám vznikne sypká drobenka.
  • Jeden hrnek drobenky si z mísy odeberte bokem. Tuto drobenku později použijete na posypání koláče.
  • Do zbylé drobenky v míse přidejte prášek do pečiva, vejce a mléko. Vše zpracujte na těsto, které následně vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Těsto následně rovnoměrně posypejte čerstvými borůvkami, které nakonec zasypte drobenkou.
  • Borůvkový koláč pečte do zlatova v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
zdroj recept i foto jenzeny.cz/recepty/jak-zpracovat-boruvky-upecte-si-hrnkovy-kolac-s-drobenkou-pripravte-domaci-zmrzlinu-nebo-vyrobte-sirup-za-studena

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: