Houbová sezona: nejlepší houbový bramborák

18.09.2020 11:34

 

suroviny jsou na cca 2 porce

  •    400 g čerstvých hub
  •    400 g brambor
  •    2 vejce
  •    100 g hladké mouky
  •    5 stroužků česneku ( kdo nemá rád hodně česneku, může dát méně)
  •    1/4 lžičky drceného kmínu
  •     1 lžíce majoránky
  •     sůl a pepř
  •    sádlo ( nebo olej) na smažení
 
1: Někdo dává do bramboráků  houby syrové, ale já je pro lepší stravitelnost raději předem upravuji: pokrájejte je na malé kousky (měla jsem směs praváků smrkových i dubových, lišek, kozáků a křemenáčů) a asi 10 minut restujte na troše sádla či másla, než se odpaří voda. Během restování osolte a poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
 
2: Brambory nastrouhejte najemno, v cedníku z nich vymačkejte přebytečnou šťávu, přidejte vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek, špetku kmínu, malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, majoránku (sušené lžíci, čerstvé klidně hrst) a mouku a umíchejte těsto.
 
3: Ve velké pánvi rozehřejte pořádnou vrstvu sádla či oleje a pozvolna na ní smažte menší placičky. Na papírové utěrce z nich nechte odsát přebytečný tuk a podávejte jen tak nebo třeba s kysaným zelím. Z uvedeného množství se bohatě najedí dvě osoby.
 
zdroj recept i foto: https://www.prozeny.cz/clanek/houboraky-bramboraky-s-houbami-66806
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: