3 hrnky hladká mouka | 250 ml mléko (polotučné nejlépe) | 2 ks vejce | 1 kostka (42 g) droždí | špetka sůl | 100 g cukr krupice | 50 g máslo | asi 60 ml olej na smažení
Postup přípravy receptu Houmerovy koblížky :
z droždí, trochy mléka a cukru vytvoříme kvásek. Když kvásek vzejde, smícháme ho s cukrem, rozpuštěným zchladlým máslem, zbylým mlékem, vejci, solí, mouku přidáme až nakonec. Těsto promícháme vařečkou tak, aby bylo hladké a nelepilo se na okraje mísy, necháme asi půl hodiny vykynout. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 1,5-2 cm silný a vykrajujeme skleničkou kolečka, uprostřed kterých vykrojíme malé kolečko (dírku asi 1,5 cm), necháme asi 15 minut kynout na vále, na pánvi na rozpáleném oleji smažíme dozlatova po obou stranách - pozor, jsou poměrně rychle osmažené.
Hotové koblížky lze dozdobit polevou (čokoládovou, citronovou nebo dle chuti)