1 ks brambory ( já dávám klidně i 2)
1 hrst medvědí česnek
1-2 stroužky česneku
6 ks vajec
50 ml smetana ke šlehání
4 ks cherry rajčata
1 lžička máslo
1 ks jarní cibulka
podle chuti sůl a pepř
podle chuti třeba koření čubrica
podle potřeby olej
Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.
Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou. Směs ochutíme čubricou a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý. Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme. Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut.
Upečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme. (Suroviny si můžeme poupravit podle vlastní chuti)
zdroj recept i foto. https://recepty.vareni.cz/frittata-s-medvedim-cesnekem/
—————
Přihlaste se k odběru novinek: