Fixi Coffee dárková káva - to je kvalitně upražená káva lahodné chuti v originálních dárkových obalech. Recenze.

14.10.2024 12:59

 

Máte rádi kávu? Já miluji kávu. Miluji vůni kávy i její chuť.

Káva je vlastně první věc, na kterou každé ráno po probuzení myslím.

Bez kávy by žádné moje ráno nebylo úplné a necítila bych se v pohodě, nebyla bych opravdu probuzená

Ráda si ráno přivstanu, abych si dala kávu v klidu a tichu, když ještě ostatní spí. Pokud je to možné (a venku není příliš velká zima), moc ráda si dávám kávu na balkoně. Je to moje probouzení propojené s probouzením ptáků a sídliště – a samozřejmě nádherná kávová vůně. Jsem spokojená už ve chvíli, kdy cítím vůni kávy, a když se poprvé napiju, je to prostě blaho v puse i na duši. Můj ranní rituál.

Když už jsem u vůně kávy, kterou miluji, musím říct, že se mi líbila už jako malé holce.

Pamatuji si návštěvy u babičky a dědy, kdy vaření kávy pro ně bylo takovým malým obřadem.

Nejdřív si děda sedl a na starém dřevěném mlýnku kávu namlel. Jakmile jsme my, děti zaslechly ono známé vrrrrz…vrrrrrz – věděly jsme, že děda mele kávu, a u té nám rád povídá krátké pohádky, nebo veselé historky. Při mletí káva nádherně voněla celou kuchyní. On od ní voněl nádherně i kávomlýnek, který stál na kredenci. Pak babička uvařila kávu, sedli si s dědou a povídali si - bylo to pro ně zastavení, a odpočinek od práce, příjemná chvilka.

Občas nám děda dal na lžičce kávu ochutnat, babička naoko hartusila, že kafe se dětem nedává, o to jsme my, děti byly šťastnější, že máme něco super. Myslím, že už tehdy jsem kávu milovala. To byla asi ta chvíle, kdy jsem si kávu zamilovala.

Vůně kávy byla dříve cítit i v každém obchodě. Za dveřmi v každé samoobsluze stál elektrický mlýnek na kávu, kde si všichni mohli sami umlít kávu, kterou si koupili.  Hned u vchodu do obchodu, hlavně u těch menších, vesnických jste tak ucítili nádhernou vůni kávy a chleba.

Bylo to takové příjemné kávové uvítání – občas, když dnes vcházím do obchodů a supermarketů, mám pocit, že mi tam něco chybí. A pak si uvědomím, že ano – chybí mi tam ta nádherná vůně čerstvě umleté kávy.

Když jsem jako studentka začala kávu pít pravidelně, abych nespala a mohla se učit, preferovala jsem spíše kvantitu nad kvalitou. Pili jsme několik hrnků kávy za sebou – hlavně že jich bylo hodně. I když tedy musím říct, že ono tehdy na výběr moc káv nebylo – dva, nebo tři druhy a dost. Taky byla káva celkem drahá, takže jsme si kupovali většinou tu levnější.

Dnes už si kávu vychutnávám, a dbám na to, aby mi opravdu chutnala. Jako dlouholetý milovník kávy jsem pochopila, že děda už kdysi věděl, proč si namele vždycky jen množství kávy, které spotřebuje. Čerstvě namletá káva totiž chutná mnohem lépe, je mnohem chutnější a výraznější.

Kávu si ráda vybírám, a dám na doporučení. Ráda si kupuji zrnkovou kvalitní kávu, kterou si sama namelu. Občas na ručním kávomlýnku, a když pospíchám, tak na elektrickém. Ale mám pocit, že ten ruční mele nějak lépe.

Samozřejmě ale mám i mletou kávu pro chvíle, kdy pospíchám, nebo budu vařit kávu pro hodně lidí a mletí by bylo zdlouhavé.

Tentokrát jsem vyzkoušela kávu z eshopu Fixi Coffee.

Víceméně jsem na tento eshop plný kávových zrnek narazila náhodou, když jsem hledala dárek pro manžela a tatínka.

Většinou ty nejlepší věci objevíte úplnou náhodou. Jako teď já tenhle eshop pro milovníky kávy.

Do oka mi totiž padla vtipná dárková balení kávy od Maryši.

Hned mě napadlo, že to je přesně ten dárek, jaký jsem si představovala.

S mým mužem jsem se totiž původně seznámila, protože k nám chodil s přáteli na kávu. Vždycky mi (už tehdy před lety) říkával: „Hele, musím ti říct, Maryšo, že to tvoje kafe mě vzalo za srdce! Je fakt dobrý!“.

No a takové ty vtípky typu: „Koupila jsi, Maryšo, kafe ve Spolku, nebo od Žida?“ byly v naší generaci velmi obvyklé, protože Maryša byla povinná četba a učili jsme se o ní ve škole.

Takže tohle vtipné kafe jsem chtěla hned vyzkoušet.

Na eshopu Fixi Coffee mají těchto káv od Maryši několik druhů.

 Já jsem si vybrala Směs Maryša – Ani smrt nás nerozdělí – káva na cesty, a směs Maryša Do smrti dobrý – káva na usmířenou.

 

Už když jsem rozbalila balíček, ucítila jsem i přes obal nádhernou kávovou vůni. Tohle rozbalování krabice bylo velmi příjemné.

Jako dárek měly tyto kávy ohromný úspěch. Radost, smích a pohoda. Takovýhle dárek udělá radost každému "kafaři".

Po té, co jsem cítila, jak kávy krásně voní, těšila jsem se, až si kávu uvaříme.

Nejdřív jsme obě kávy namleli v ručních mlýncích, abychom si mohli vychutnat obě varianty. Kávy vám představím jen tak lehce – většinu informací o nich si můžete přečíst na eshopu, takže vám sem dám přímý odkaz na každou z káv.

Směs Maryša – Ani smrt nás nerozdělí – káva na cesty je pražená výběrová káva.

Je to 100% Arabika z Brazílie. Káva nádherně voní, je tak akorát pražená, má jemnou a lahodnou chuť. Není moc kyselá – to mám ráda. Chutná lehce jako hořká čokoláda s oříšky. Je fakt dobrá. Tahle káva bude určitě chutnat každému.

Je fajn, že kávu si můžete koupit zrnkovou i mletou. Pokud nemáte mlýnek, nebo kávovar, můžete si koupit kávu namletou, dokonce si ji můžete koupit i v kapslích. Balení je taky bezva.

Já jsem si vybrala sáček, můžete si ale jako dárkové balení vybrat i plechovku, nebo papírovou tubu.

I velikost balení si můžete vybrat – 250 g, 500 g, nebo 1000 g.

Pokud milujete vůni kávy, rozhodně zkuste tuhle 100% Arabiku. Voní tak nádherně, že je cítit celým bytem, když si ji uvaříte. Připadá mi poměrně silná, takže pokud potřebujete probrat, tohle kafčo  pomůže.

Pokud si chcete o kávě přečíst víc, nebo si ji koupit, klikněte zde: Směs Maryša – Ani smrt nás nerozdělí – káva na cesty

 

Druhá káva od Maryši je Maryša Do smrti dobrý – káva na usmířenou.

Tohle kafíčko je tvořeno z 80% Arabikou  z Brazílie a Kolumbie a z 20% Robustou z Indie a Vietnamu.

Jestliže mi první kafe chutnalo, tak tohle mě doslova vystřelilo z ponožek.

Tohle je fakt kafe pro dobrou náladu, lahodné jako pohlazení.

Na kávě je napsáno, že je to káva na usmířenou. Pokud jste tedy něco provedli a chcete si někoho usmířit, nebo navodit extra dobrou náladu – u mě byste s tímhle kafem vyhráli. Je neskutečně dobré.

Je taková čokoládově hořkosladká chuť, která opravdu v puse na jazyku i na patře hladí.

Dlouho jsem si tak na kafi nepochutnala. Když manžel viděl, jak mi kafe chutná, a jaký mám při pití blažený výraz, začal se smát, že teď budu určitě chtít vyvolat hádku, abych se tímhle kafem mohla usmiřovat. Vtipálek.

Musím ale říct, že původně jsem si kávu vybrala kvůli vtipnému balení, takže jsem naprosto nečekala, že mi bude tak moc chutnat.

I tato káva je prodávána jako zrnková, mletá, nebo v kapslích. 

Balení je krásné, dárkové – můžete mít kávu v sáčku, v plechovce, nebo v papírové tubě.

Velikost balení si můžete vybrat – 250 g, 500 g, nebo 1000 g.

Pokud si chcete tuhle kávu prohlédnout, přečíst si informace, nebo si ji koupit, klikněte zde: Směs Maryša Do smrti dobrý – káva na usmířenou.

 

Když už jsem zmínila vtipné dárkové balení s Maryšou, musím upozornit, že na tomto eshopu najdete spoustu dalších krásných dárkových balení káv.

Pokud si tedy nevíte rady s dárkem pro kohokoliv, tady si určitě vyberete.

Pro příklad – můžete si vybrat z krásných dárkových balení káv nejen od Maryši, ale i pro motorkáře Motokafe v nádherných plechovkách, plechovky s kávou pro rybáře, Fofrkafe pro každou pracovní pauzu, velmi vtipná balení pro zamilované Miláčky, pro vůdce smečky, pro cestovatele jsou tu kávy s různými městy, Vlakafe pro milovníky železnice, nebo třeba Energie káva pro každého.

Všechny tyto kávy jsou ve velmi originálním a krásném balení. Některé v nádherných plechovkách.

Opravdu jsem asi ještě neviděla tak originálně a vtipně, nápaditě balenou kávu. Dělá mi velkou radost už samotné prohlížení a vybírání si.

Jednu kategorii jsem ještě nezmínila, a to Horoscoffee.

Je to káva podle znamení. Každé znamení horoskopu je posuzováno jinak, a podle toho byly namíchány kávy tak, aby dělaly radost.

Horoscoffee je káva připravená na míru jednotlivým znamením horoskopu.

Káva je prodávána v papírových tubách s krásným potiskem. Už samotné balení láká ke koupi, a když tubu otevřete, je to prostě exploze vůně, a pak i chuti.

Já mám kávu pro znamení Lva.

V nabídce jsou samozřejmě všechna znamení horoskopů, a můžete si koupit i celou sadu všech znamení.

Káva pro Lvy je káva míchaná – 80% tvoří Arabika z Kostariky, Kolumbie a Hondurasu, 20% pak Robusta z Indie a Vietnamu. Je to směs kávy „Gaia“.

V kávě je cítit chuť hořké čokolády, lehce i vanilky, medu, mandlí a černého rybízu.

Musím říct, že směs 80% Arabika a 20% Robusta mi velmi vyhovuje a moc chutná.

Uznávám, že pokud je toto charakteristická chuť pro Lvy, tak u mě se výrobce trefil, protože mi tohle kafčo moc chutná. Je to takzvaně „Nebe v hubě“, a už ho jdu sypat do kávovaru. Mňam.

Tyto kávy podle horoskopu můžete mít ve variantě zrnkové kávy, jemně mletou, nebo v kapslích. Každý si tak může vybrat podle vlastních preferencí.

Kávu pro Lvy najdete po kliknutí zde: Káva podle horoskopu Lev

Kávy pro všechna znamení najdete zde: Horoscoffee kávy

 

Obvykle se snažím na závěr recenze shrnout článek do krátké rekapitulace. Tady mi to ale moc nejde, protože mě napadá spousta věcí, které bych ještě ráda zmínila, nebo bych ráda upozornila na další kávy, a příslušenství k její přípravě, které na eshopu najdete. Krátké tohle shrnutí prostě nebude.

Musím uznat, že jsem navštívila už spoustu kávových eshopů, tenhle je ale úplně jiný, a velmi originální.

Kromě samotné kávy tu můžete koupit i produkty k její přípravě.

Mě třeba velmi zaujal cestovní přístroj pro přípravu kávy. Fakt mě láká k vyzkoušení. Protože představa, že i když budu s manželem na lodi, nebo pod stanem, a budu si moct dát dobré a dobře připravené kafe je velmi lákavá. Pokud to vyzkouším, určitě vám dám vědět.

Spoustu plusových bodů u mě tenhle eshop má za ta super originální dárková balení.

Můžete si vybrat sáčky, papírové tuby, nebo plechovky jako perfektní dárkové balení kávy.

Například plechovka pro Mortorkáře – samozřejmě ještě v různých designech s různými typy motorek. Velmi originální.

My máme doma rybáře, a myslím, že trička s rybami jako dárek už mu lezla na nervy – takže plechovka s rybou bude bezva změna.

Mechanici a opraváři pro svou pracovní pauzu taky ocení chlapské plechovkové balení kávy.

Dámy zase určitě budou rády za papírové tuby s obrázky měst a horoskopy.

Jak říkám – originalita a nápad – toho je tenhle eshop plný.

Pokud tedy hledáte dárek pro kohokoliv – kolegyni, kamarádku, partnery, rodiče, šéfa, dědu nebo babičku – kávu určitě ocení úplně každý.

Tady v eshopu samozřejmě není jen vtipné a hezké balení, ale i skvělá chuť vynikající kávy.

Když píšu tuhle recenzi, a voní mi tu káva ze sáčku, který mám před sebou, úplně se mi sbíhají na dobrou kávu sliny.

Takže vám přeji příjemný nákup dobré kávy, a já si jdu dát jedno kafe od Maryši. Protože prostě budem spolu do smrti dobrý.

Kávové dobroty Fixi Coffee najdete kromě eshopu i v prodejnách v některých městech - Tábor, České Budějovice, nebo Praha. Tam si můžete jednotlivé produkty okouknout a „osahat“.

Celý sortiment eshopu najdete po klinutí zde: eshop Fixi Coffee

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: