– 3 vejce
– 3 lžíce hladké mouky
– 3 lžíce oleje
– 2 lžíce medu nebo cukru moučka
– 2 lžíce kakaa
– vanilkový cukr
– prášek do pečiva ½
Krém
– 700 ml smetany
– 2 vanilkové pudinky
– v případě potřeby ztužovač šlehačky
– 100 g čokolády
Poleva
– 100 g hořké čokolády
– Olej
– Troška smetany
Všechny přísady na těsto smícháme důkladně dohromady. Korpus pečeme 10 minut na 200 stupňů. Nemá být vysoký. Nízký korpus je v pořádku.
Na krém si rozšleháme smetanu. Uvaříme si klasickým způsobem pudink. Smetanu i pudink necháme pořádně vychladit. Jestli to považujete za nutné, přidejte ztužovač. Nasekáme si na jemno čokoládu. Pudink smícháme se šlehačkou. Do krémové směsi přimícháme nasekanou čokoládu.
Vysokou vrstvou krému potřete korpus. Na polevu si rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s kapkou oleje a smetanou. Podle potřeby smetanu přidávejte.
Polevou zalijte krém a nechte pořádně vychladit.
Pro ozdobu můžete použít cokoliv. Karamel, oříšky, nebo nadrcené sušenky. Záleží na Vás.
zdroj receptu a fotky: https://vychytavkov.cz/famozni-pudinkove-kostky-se-slehackou-nejlepsi-dezert-jaky-jste-kdy-meli/
—————
Přihlaste se k odběru novinek: