Dýňový koláč s medem. Snadný recept s vůní skořice, muškátového oříšku a medu.

08.11.2024 13:00

 

 

Suroviny

2 hrnky třtinového cukru
1 hrnek medu
1 hrnek slunečnicového oleje
4 vejce
2 a 1/4 hrnku dýně
3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky soli
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletého muškátového oříšku
1 lžička mletého nové koření
1 lžička mletého zázvoru

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Vyšleháme cukr s vejci, až se cukr rozpustí a vznikne hladký světlý krém. Dýni nakrájíme na malé kostičky a poté rozmixujeme a vmícháme do krému z vajec a cukru. Přidáme med.

V samostatné misce smícháme všechny suché přísady. Až jsou řádně promíchané, přidáme směs s dýní.

Těsto nalijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme asi 35 až 45 minut, než je koláč hotový.

 

TIPY
Koláč můžeme péct i ve formě na srnčí hřbet.
Můžeme přidat různé ořechy - nejlepší jsou vlašské.

zdroj recept a foto https://zena-in.cz/clanek/dynovy-kolac-s-medem

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: