Domácí jahodovo-rebarborový džem.

16.06.2023 10:50

Tyto suroviny vystačí na 5 sklenic á 200 ml

  •    700 g očištěných jahod
  •    300 g očištěné rebarbory
  •    350 g cukru krystal
  •    1 balíčku Pektinu 
  •    1 kávovou lžičku kyseliny citronové 

Jak na to?

  1. Do hrnce vložíme jahody a rebarboru nakrájené na menší kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Smícháme 1 balíčku Pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.
  2. Přidáme zbytek cukru, opět přivedeme do varu a za stálého míchání důkladně povaříme 5 minut.
  3. Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.
  4. Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.
  5. Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/vyrobte-si-skvely-jahodovo-rebarborovy-dzem

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: