Suroviny vložíme do mísy, a důkladně je rozmícháme. Z těsta vytvoříme válečky o průměru asi 4 cm. Z válečků odkrajujeme kousky, rozložíme na ně jahody nebo jiné ovoce a zabalíme knedlíky.
Koule vkládáme do vroucí osolené vody, počkáme, až se opět začne vřít, poté v mírném varu necháme knedlíky 5 až 8 minut. Že jsou hotové poznáme, když vyplavou vzhůru.
Ozdobit můžeme knedlíky strouhaným tvrdým, ale i měkkým tvarohem, moučkovým cukrem a máslem, také mákem či osmaženou strouhankou s cukrem nebo jahodovou polevou z rozmixovaných jahod a cukru apod.
Tvaroh je lepší balený, ne ten ve vaničkách - lépe s ním těsto podle mne drží
zdroj recept i foto. https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/recept-na-domaci-jahodove-knedliky-z-tvarohoveho-testa.html
—————
Přihlaste se k odběru novinek: