Curanatura - v oblasti zdravé zubní hygieny mají nejobsáhlejší nabídku ekologických výrobků v Čechách a a na Slovensku. Život bez plastu je možný! Recenze.

02.10.2024 12:40

 

Už několikrát jsem ve svých článcích zmínila, že mám ráda produkty, které jsou ekologické.

Naše planeta je zatím ještě zelená lesy, a modrá oceány, ale velmi rychle se začíná měnit. Měníme ji my, lidé, a někdy ne příliš dobře a šetrně.

 Mizí nám tak čistá příroda, a všude jsou odpadky.

Já bych ale chtěla, aby moje děti, vnoučata, pravnoučata a všechny další generace mohly říct to, co já: tedy třeba že se jdu projít do lesa, nebo vykoupat v řece.

Mohlo by se stát, že přírodu zlikvidujeme. Není to přehnané. Když jedeme k dceři na návštěvu, pozorujeme, že na jednom z polí nedaleko jejich vesnice vyrostla hora. Ohromná hora, která stále roste. Z jedné strany je zelená trávou, ale z té druhé se na ní projíždějí popelářská auta vozící odpadky z okolí. Tam, kde byla rovina, je najednou ohromné smetiště. Jak to vypadá v okolí, když foukne vítr, vám asi nemusím povídat.

Proto pokud mohu, používám ekologické výrobky a drogérii. Jsem prostě člověk, kterému ekologie a péče o životní prostředí dává smysl. Pokud si mohu vybrat, volím ekologii a ekologické produkty do domácnosti.

Jsem proto moc ráda, když objevím eshop, kde na naši planetu myslí, a chovají se ekologicky. Jako třeba Curanatura.cz.

Tady si vyberete spoustu praktických výrobků, které doma běžně používáte, jen jsou všechny ekologické a přitom kvalitní, bez plastů a lepidel .

Například tu najdete bambusové kartáčky na zuby, krabičky na kartáčky na zuby, stojánky na kartáčky, nebo třeba mezizubní kartáčky. Také si tu můžete koupit kvalitní ekologické vatové tyčinky.

Zkrátka, tenhle eshop je plný ekologických produktů za ceny, které jsou velmi příznivé pro zákazníky, a přitom všechny kvalitní a ekologické.

Momentálně mají  v Curanatura  nejširší a nejúplnější nabídku v rámci České a Slovenské republiky. Ani ze zdravotního a ekologického hlediska nemají na trhu konkurenci.

Když jsem tohle zjistila, byl už jen malý krůček k tomu, abych tyto produkty vyzkoušela. Nejvíc jsem byla zvědavá na zubní kartáčky a vatové tyčinky.

O každém zkoušeném a otestovaném produktu vám tu krátce napíšu. Nebudu se tu rozepisovat úplně o všem, protože samotné stránky Curanatura jsou nádherně zpracované, a všechny potřebné detaily k výrobkům na stránce najdete.

Ke každému výrobku vám dám přímý odkaz, na kterém si o výrobku můžete přečíst víc, nebo si ho koupit. Tak jdeme na to.

Zubní kartáčky jsme doma vyzkoušeli celkem čtyři. Tři kartáčky pro dospělé, jeden dětský.

Všechny zubní kartáčky Curanatura jsou přírodní. Nejsou na nich opravdu naprosto žádné plasty. Protože kartáčky si měníme hodně často, ušetříme planetu opravdu od velkého množství plastů.

Já jsem vyzkoušela kartáček Bamboo extra soft.

Mám ráda hodně měkké kartáčky, které jsou šetrné k mým dásním, a jen je jemně promasírují, aniž by je poškrábaly. Kartáčky extra soft si kupuji pravidelně, a doposud jsem měla problém, že i když bylo na nich napsané, že jsou extra jemné, často to tak není.

Tyhle bambusové jsou jemné a hebké, jako pohlazení, neškrábou, jen jemně čistí a masírují. Já si čistím kvůli částečné zubní náhradě zuby po každém jídle, pokud je to možné. Tahle extra měkkost mi tedy velmi vyhovuje, protože po častém čištění bych měla zuby a dásně odřené. Kartáček je bezezbytku kompostovatelný. Neobsahuje příměsi ftalátů ani BisfenoluA.

Obal je recyklovatelného papíru. Pokud srovnám s cenou plastových extra soft kartáčků, je tenhle ekologický mnohem levnější.

 

Syn s dcerou zkoušeli kartáčky Healt soft a Carbon soft – ten má černé štětiny.

Oba kartáčky mají rukojeť z tepelně ošetřeného bambusu pěstovaného trvale udržitelným způsobem. Kartáček Healt má velmi jemné štětiny, a jako jeden z mála kartáčků do puntíku splňuje požadavky Sympozia orální hygieny.

Kartáček Carbon soft má jemné štětinky na bázi uhlíkového vlákna. Obsahuje mikročástečky aktivního uhlí, které pomáhá přírodním způsobem bělit zuby a dezinfikovat ústní dutinu.

Tyto dva kartáčky najdete po kliknutí zde: kartáčky Healt soft a Carbon soft

 

Poslední kartáček je dětský Junior extra soft.

Kartáček je malý, s obrázkem zajíčka. Vnukovi se dobře drží, a k jeho pusince je velmi jemný. I tento kartáček je bez škodlivých látek, a je vyrobený kvalitně, na jeho výrobě se podíleli odborníci na dentální hygienu. Na kartáčku je roztomilý králíček s kartáčkem – vnuk mu říká Zoubek a moc se mu líbí.

 

Když už zmiňuji kartáčky, nesmím zapomenout ani na stojany a obaly.

Cestovní obal na kartáček je fajn při každé dovolené, na výletech, prostě při cestování.

Pouzdra jsou vyrobena z bambusu, který je maximálně šetrný k životnímu prostředí.

Pouzdra jsou ve dvou velikostech – na dospělý a dětský zubní kartáček.

Na dospěláckém je motto: V harmonii s přírodou (možno mít i v anglickém jazyce), na dětském je roztomilý králíček držící kartáček na zuby.

Obě pouzdra jsou opravdu celá bambusová, vyrobená ze dřeva tak, aby do sebe hlavní díl a víčko dobře zapadly, nikde není lepené.

Pouzdra na kartáčky najdete zde: pouzdro na zubní kartáček pro dospělé, pouzdro na kartáček dětské

 

Stojánky na zubní kartáčky jsou také celobambusové. Jsou velmi vkusné, takže v koupelně kromě toho, že do nich můžeme dát kartáčky, jsou i prima designovým doplňkem.

Vyráběny jsou ve dvou velikostech. Menší je pro jeden kartáček, do většího se vejdou kartáčky 3-4. Ten je tedy pro celou rodinu.

Stojánky si můžete prohlédnout zde: stojánek na kartáčky větší, stojánek menší

 

Každý, kdo pořádně pečuje o zuby a celou dutinu ústní určitě používá i mezizubní kartářky a zubní nit.

Mezizubní kartáčky si na eshopu můžete koupit ve třech velikostech: A,B a C.

Můžete si koupit jednotlivé velikosti, nebo sadu, ve které je šest mezizubních kartáčků – od každé velikosti dva.

Kartáčky čistí mezizubní prostory od 0,4 do 7 mm.

Mezizubní kartáčky mají opravdu ultrajemné štětinky na celobambusové rukojeti, takže se dobře drží i používají.

Tyto kartáčky najdete zde:  Mezizubní kartáčky

 

Poslední výrobek, který jsem vyzkoušela je zubní nit. Zubní nit je na praktickém držátku, a velmi dobře se s níá čistí mezizubní prostory. Zatímco moje děti mají raději mezizubní kartáčky, já nedám dopustit na zubní nit.

 

Tímto jsem vám ukázala sortiment zubní hygieny, a dostávám se k vatovým tyčinkám.

Vatové tyčinky používáme doma asi všichni.

Maminky malých dětí je znají a používají na čištění oušek dětí, ženy a dívky je používají i při líčení.

 Já mám tři dcery, a musím říct, že vatové tyčinky používají hodně často. Proto jsem moc ráda, že je v Curanatura dokážou vyrobit ekologicky.

Jsou vyrobeny z organicky pěstovaného bambusu a kvalitní bavlny.

 Jsou kompostovatelné a biologicky rozložitelné. Výhodou je, že tento materiál je pevný, takže se při použití nelámou, ani když na ně zatlačíte.

Koupit si je můžete v krabičkách z papíru, který lze recyklovat. Balení jsou po 100 ks, 200 ks anebo v praktické kulaté pevné krabičce po 500 kusech. Krabičku můžete používat opakovaně.

Pokud si chcete tyčinky koupit, klikněte zde: vatové tyčinky

 

Jsem moc ráda, že jsem objevila eshop, ve kterém, stejně jako mě, výrobcům záleží na ekologii a ochraně životního prostředí.

Přitom všechny výrobky jsou kvalitní, a je příjemné je používat. Musím říct, že mi vyhovují mnohem víc, než plastové výrobky. Na bambus, jako na materiál se velmi dobře kouká, a třeba kartáčky jsou mi v puse velmi příjemné. Žádný z kartáčků neškrábe, neodírá dásně, a přitom mám velmi dobrý pocit z kvalitně vyčištěných zubů. Přitom jsou tyto bambusové výrobky ve velké většině levnější, než ty neekologické.

V poměru cena x kvalita u mě vedou produkty Curanatura na celé čáře.

 

Pokud chcete nakupovat se slevou 10%, stačí zadat v košíku kóod JANA10

Celý sortiment eshopu, kde si můžete koupit ekologickou zubní péči najdete po kliknutí zde:Ecorevolution.cz

 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: