Postup přípravy receptu
Ze surovin na těsto rukama vypracujeme těsto, které necháme v chladu 1/2 hod. Odpočinout.
Pak ho rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky na velikost plechu.
Prvou placku dáme na vymazaný plech (neb peč. papír) a na ni rozprostřeme NASTROUHANÁ jablka, připravená podle chuti s rozinkami, ořechy a posypeme skořicí s cukrem, podle kyselosti jablek.
Překryjeme druhou plackou a dobře z boků zamačkáme (jablka by tekla), párkrát propíchneme špejlí a pečeme ve předehřáté troubě na 180°C do růžova, podle trouby. Ještě horké potřem máslem a pocukrujeme práškovým cukrem.
Poznámka
Je to rychlý řez, téměř na počkání, u kterého se využijí jablka, když už nás nebaví štrúdl a nebo z jablek uložených a nastrouhaných - padaných během roku. Jablka strouhaná vcelku, nedozrálá a na jídlo se nehodící, ale i jablka uskadněná a přebíraná v průběhu uskladnění s vadami. S těstem je nutné pracovat rychle. Dost tuku jej dělá křehkým /ale tím i chutným/ a pak by se rádo trhalo. Kdo má cukrovku, nemusí sladit a využije pouze sladkost ovoce.
zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/16175-cukrarske-jablecne-rezy/
—————
Přihlaste se k odběru novinek: