Postup
Krok 1: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do nadýchané a světlé pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přidejte zakysanou smetanu a těsto ještě jednou důkladně prošlehejte.
Krok 2: Do těsta nakonec opatrně vmíchejte najemno nastrouhanou cuketu. Plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a těsto na něj nalejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut.
Krok 3: Mezitím ušlehejte tvaroh s cukrem a citronovou kůrou. Přidejte rozmačkané borůvky a vše promíchejte. Želatinu v prášku rozpusťte asi ve 4 lžicích vody a nechte ji 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejte a přidejte do ní lžíci krému. Promíchejte a směs vmíchejte do krému.
Krok 4: Na vychladlý korpus naneste krém a uhlaďte ho. Koláč dejte asi na dvě hodinky do chladu a pak ho nakrájejte na řezy. Můžete ho na talíři ozdobit borůvkami a kopečkem ušlehané smetany.
foto:Marek kučera
—————
Přihlaste se k odběru novinek: