NA KRÉM
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
Troubu předehřejte na 180°C. Mouku prosejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Vejce vyšlehejte do pěny s krupicovým cukrem, pak přilijte olej a znovu vyšlehejte. Pak do vzniklého krému přidejte prosátou mouku, vymačkané strouhané cukety a mléko. Promíchejte, aby vzniklo těsto. Nalijte ho do kulaté formy o průměru cca 24 cm vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut. Upečený korpus vyklopte a nechte vychladnout.
Na krém v troše mléka rozmíchejte pudinkový prášek. V rendlíku přiveďte k varu zbývající mléko, přidejte pudinkové mléko a 2 minuty míchejte a vařte. Odstavte, přelijte do mísy, nechte skoro vychladnout (často přitom míchejte), pak po dávkách ručním elektrickým šlehačem zašlehávejte kousky másla, moučkový cukr, tvaroh a nakonec rum.
Krémem potřete vychladlý korpus a uložte ho do chladničky (aby pořádně zpevnil, raději přes noc).
V kastrůlku na co nejmenším ohni zvolna zahřejte rozlámanou čokoládu a smetanu ke šlehání. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně a nechte 10 minut stát. Polevou ozdobně přelijte krém na buchtě
zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/cuketova-buchta
—————
Přihlaste se k odběru novinek: