Cuketa plněná mletým masem, sýrem a bylinkami.

23.08.2024 13:04

 

Suroviny

  •    2 větší cukety
  •    300 g mletého masa (hovězího nebo mix hovězí a vepřové)
  •    1 cibule
  •    2 stroužky česneku
  •    1 lžíce olivového oleje
  •    100 g strouhaného sýra (ideální je gouda)
  •    1 lžíce rajčatového protlaku
  •    sůl a pepř dle chuti
  •    4 lžíce směsi čerstvých bylinek - tymián, oregano, petrželka
  •    čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

Cukety omyjte a podélně je rozřízněte na poloviny. Pomocí lžičky vydlabejte vnitřek cuket tak, aby zůstaly asi 1 cm silné stěny. Vnitřek cuket si ponechte stranou. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso a opékejte, dokud není maso hnědé.

Přidejte rajčatový protlak, vydlabaný vnitřek cuket (jemně nakrájený), sůl, pepř a oregano. Vše dobře promíchejte a opékejte ještě několik minut, dokud se všechny chutě spojí. Dochuťte nasekanými bylinkami.

Předehřejte troubu na 180 °C. Připravenou směsí naplňte vydlabané cukety a posypejte je strouhaným sýrem. Cukety vložte do zapékací mísy a pečte v troubě přibližně 25 - 30 minut, dokud nejsou cukety měkké a sýr zlatavý.

Hotové cukety ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte teplé.

Foto Alena Kolaříková, zdroj: https://zena-in.cz/clanek/cuketa-plnena-mletym-masem-syrem-a-bylinkami

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: