Čokoládový cheesecake s jahodami

09.07.2021 13:15

vynikající recept šéfkuchařky Green House Restaurantu Petry Sahajdákové

Suroviny:

 100 g sušenky esíčka

 50 g másla

 60 g cukr moučka

 125 g měkký tvaroh polotučný

 125 g lučina

 75 ml pomerančového juice

 ½ pomeranč (kůra)

 4 g plátkové želatiny

 75 ml 33 % smetany

 75 g čokolády na vaření

 110 g čerstvých jahod

 

Postup:

 Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm. Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džus na cca 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, lučinou, přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a přidáme pomalu dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus. Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky na cca 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.

zdroj recept i foto https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/ovocne-dezerty-na-leto-tri-recepty-od-sefkucharu.A120815_150654_dobra-chut_glu 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: