vynikající recept šéfkuchařky Green House Restaurantu Petry Sahajdákové
Suroviny:
100 g sušenky esíčka
50 g másla
60 g cukr moučka
125 g měkký tvaroh polotučný
125 g lučina
75 ml pomerančového juice
½ pomeranč (kůra)
4 g plátkové želatiny
75 ml 33 % smetany
75 g čokolády na vaření
110 g čerstvých jahod
Postup:
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm. Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džus na cca 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, lučinou, přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a přidáme pomalu dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus. Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky na cca 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.
zdroj recept i foto https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/ovocne-dezerty-na-leto-tri-recepty-od-sefkucharu.A120815_150654_dobra-chut_glu
—————
Přihlaste se k odběru novinek: