1 balení snídaňových Bebe dobré ráno
4 lžíce másla, změklého
na náplň
230 g smetanového sýru
200g krupicového cukru
250 - 300 g dýňového pyré
3 velká vejce
3 lžíce lžíce polohrubé mouky
1 lžička dýňového koření
1/2 lžičky soli
120 g 50% čokolády
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně asi 20 centimetru vyložte pečicím papírem.
2. V míse podrťte sušenky s máslem, abyste získali směs konzistence strouhanky. Natlačte ji na dno formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct.
3. Sýr našlehejte dohladka, přidejte cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, koření a sůl. Nechte chvíli odpočinout.
4. Čokoládu nechte rozpustit v míse nad hrncem s vroucí vodou a vmíchejte k ní 250 ml sýrové směsi. Zbylou směs nalijte do pečicí formy, na ni spirálovitě nalijte čokoládovou směs, abyste vytvořili zajímavé mramorování. Pečte 40 až 50 minut.
Tip - Jak udělat dýňové pyré: Na množství požadované do receptu nakrájejte dýni o váze asi 500 g na měsíčky. Rozprostřete je na plech a lehce zakápněte olejem. Při teplotě 180 °C pečte asi půl hodiny. Změklou dužinu odřízněte nebo lžící odškrábněte od slupky a najemno rozmixujte tyčovým mixérem.
zdroj recept i foto.https://www.albert.cz/recepty/cokoladovo-dynovy-cheesecake
—————
Přihlaste se k odběru novinek: