České buchty
24.11.2017 12:21
suroviny
120 g máslo
1 špetka sůl
0,3 l mléko
2 ks žloutek
1 balení vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
30 g droždí
tuk
citronová kůra
80 g cukr
Tvarohová náplň
1 ks vejce
moučkový cukr
1 balení vanilkový cukr
vanilkový pudink
1 kostka tvaroh
citronová kůra
Maková náplň
0,3 l mléko
moučkový cukr
1 balení vanilkový cukr
hnědý rum
skořice
100 g mák mletý
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/ceske-buchty-5163
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/ceske-buchty-5163120 g máslo
1 špetka sůl
0,3 l mléko
2 ks žloutek
1 balení vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
30 g droždí
tuk
citronová kůra
80 g cukr
Tvarohová náplň
1 ks vejce
moučkový cukr
1 balení vanilkový cukr
vanilkový pudink
1 kostka tvaroh
citronová kůra
Maková náplň
0,3 l mléko
moučkový cukr
1 balení vanilkový cukr
hnědý rum
skořice
100 g mák mletý
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/ceske-buchty-5163
—————
Zpět