České buchty

24.11.2017 12:21
suroviny
120  g máslo
1  špetka sůl
0,3  l mléko
2  ks žloutek
1  balení vanilkový cukr
500  g polohrubá mouka
30  g droždí
tuk
citronová kůra
80  g cukr
 
Tvarohová náplň
1  ks vejce
moučkový cukr
1  balení vanilkový cukr
vanilkový pudink
1  kostka tvaroh
citronová kůra
 
Maková náplň
0,3  l mléko
moučkový cukr
1  balení vanilkový cukr
hnědý rum
skořice
100  g mák mletý
 
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
 
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.
 
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.
 
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/ceske-buchty-5163
 
České buchty
 
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/ceske-buchty-5163120  g máslo
1  špetka sůl
0,3  l mléko
2  ks žloutek
1  balení vanilkový cukr
500  g polohrubá mouka
30  g droždí
tuk
citronová kůra
80  g cukr
Tvarohová náplň
1  ks vejce
moučkový cukr
1  balení vanilkový cukr
vanilkový pudink
1  kostka tvaroh
citronová kůra
Maková náplň
0,3  l mléko
moučkový cukr
1  balení vanilkový cukr
hnědý rum
skořice
100  g mák mletý
 
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/ceske-buchty-5163

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: