Becherovka je – troufám si říci – náš národní nápoj, na který jsme všichni hrdí. Nápoj, který má v Čechách dlouhou tradici. I moje babička kdysi mívala tenhle bylinný zázrak“ ve spíži, a když byla příležitost oslavy, nebo jí jen nesloužilo trávení, dala si- jak říkala stopečku.
O historii Becherovky toho moc nevymyslíme, tam je třeba držet se faktů – u zrodu Becherovky stál Josef Becher,roku 1807 začal s prodejem likéru English Bitter, určeného k léčbě žaludku. Podával se jako žaludeční kapky. Takže vlastně hledání léku na žaludeční potíže v kombinaci s likérem nám dalo námi tak oblíbený nápoj. Myslím, že pan Becher nám svým dlouhým bádáním po léku přinesl spoustu radosti a pohody, takže jsme mu za jeho zájem o bylinky a léčení žaludečních potíží velmi vděční.
Pokud chcete vědět více o historii Becherovky, podívejte se na https://www.becherovka.cz
Becherovka se vyrábí více než 20 druhů bylin a neobsahuje žádné chemické přísady. Recept na výrobu Becherovky je tajný, proto na trhu koupíte jen originální Becherovku z Karlových varů. Občas bývá nazývána jako třináctý karlovarský pramen.
A tak všem milovníkům Becherovky - ať už jako aperitiv, přípitek, nebo osvěžující skvělý koktejl přeji, ať jim Becherovka i nadále dělá radost. jsem ráda, že tenhle skvělý nápoj se vyrábí právě u nás v Čechách a všem posílám jedno velké: Na zdraví!
Becherovka se vyrábí také ve variantě Becherovka lemond. Oba typy jsou vynikající vychlazené a také ve formě koktejlů- nejznámější je asi BeTon – tedy becherovka s Tonikem,B- Celebration, Red Moon, a další - záleží na chuti každého z nás, koktejlů je nepřeberné množství a barmani se často předhánějí,aby vymysleli co nejlepší koktejly právě s oblíbenou Becherovkou. Tady je ukázka několika oblíbených koktejlů..
4cl Becherovka originál, voda, lžička medu, plátek citrónu
Příprava: Becherovku zalijte horkou vodou, ochuťte lžičkou medu a citronem.
4 cl Becherovky
10 cl rybízový džus
soda
led
plátek pomeranče
Příprava: do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, přidejte rybízový džus a doplňte po okraj sodou, na závěr vložte plátek pomeranče a servírujte.
Tip: místo rybízového džusu je možné použít brusinkový.
3 cl Becherovky
1 cl jablečný džus
zázvorová limonáda
led
kousek limetky
snítka čerstvé máty
Led
0,04l Becherovky Original
dolit tonikem
zástřik KV14
dozdobit citrusy (limeta, citron, pomenranč)
byla uvedena na trh po 201 letech od vzniku Becherovky Original a je teprve druhým likérem v historii, který nese název Becherovka. Řadí se do kategorie hořko-bylinných či ovocných likérů a je 100% přírodním produktem. Charakteristická je pro ni citrusová vůně a chuť. Becherovka Lemond je jemná, lahodná, s příjemným dozníváním a 20 % alkoholu. Stejně jako Becherovka Original se i Becherovka Lemond vyrábí na jednom jediném místě, a to v Karlových Varech, a také její receptura je tajná.
Návod na přípravu:
6 cl Lemond, lžička pomerančové marmelády, pomeranč, limeta, citrón (vymíchávat s ledem do rozpuštění marmelády), dozdobit plátkem pomeranče
Návod na přípravu:
4 cl Lemond, dolít Sprite (na kostky ledu), lze dozdobit plátkem grepu, pomeranče nebo limety
zdroj https://alkoholia.cz/magazin/becherovka-lemond-predstavila-originalni-koktejly-pro-jarni-osvezeni
a obrázky: https://babinet.cz/clanek-14019-tipy-na-drinky-z-becherovky.html
—————
Přihlaste se k odběru novinek: