200 g polohrubé mouky
30 g cukru + jeden vanilkový
špetka soli
1 žloutek
100 g másla
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme odpočívat do lednice. Nejlépe dvě hodiny, ale půlhodina stačí.
Připravíme si jablka, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, každou ještě rozkrájíme shora na tenké plátky, které ale nedokrajujeme, aby jablíčko zůstalo vcelku.
Těstem vyložíme kulatou formu, propícháme vidličkou a dáme péct na 35 minut do trouby rozehřáté na 200°C.
100 g cukru moučka
3 žloutky
vanilkový cukr
1/8 l smetany
A dáme péct na dalších 25 až 35 minut.
zdroj recept i fotoŽENA-IN - Alsaský jablkový koláč (zena-in.cz)
—————
Přihlaste se k odběru novinek: