Recenze na Revalid šampony proti lupům a na seborhoickou dermatitidu ve vlasech. Po tříměsíční kůře jsem bez potíží.

04.04.2024 13:44

 

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Ženy si rády vlasy barví, a upravují do různých účesů, aby jim to slušelo. Vlasů si na druhých lidech všimnete asi vždycky. Pokud jsou nějak jinak – hezky upravené, nebo nabarvené, upoutají pozornost hned. Stejně tak si ale hned všimnete, pokud má někdo s vlasy viditelný problém, jako třeba lupy, nebo seborhoická dermatitida.

Jak jsou vlasy důležité, si většinou uvědomíte, až když začnete mít s nimi problém.

Já například mám problém s padáním vlasů, a také se seborhoickou dermatitidou. To po mně podědil i syn, takže oba bojujeme s lupy, odlupující se kůží a nepříjemnými pupínky ve vlasech.

Dá se to řešit, je to ale zdlouhavé, a ne všechny přípravky, které slibují úlevu, opravdu zaberou.

Věřím, že spousta z vás mi rozumí, protože seborhoickou dermatitidou, nebo lupy trpí také.

Téměř 50% dospělé populace na celém světě si stěžuje na lupy (to už je opravdu velké číslo), a 5% trpí seborhoickou dermatitidou.

Pokud nevíte, co je to seborhoická dermatitida, tak tady je informace:

Seborea se projevuje zarudnutím a viditelným olupováním kůže. Pokud postihuje vlasovou pokožku, mluvíme o mastných lupech, které jsou o hodně větší, než lupy suché. Pokožka bývá často zarudnutá, svědí, a často nás nutí škrábat se. Ve vlasech se tvoří i pupínky, které jsou rovněž svědivé. Nic příjemného!

Já jsem se rozhodla vyzkoušet na Seboreu novinku od společnosti Revalid a to:  Revalid Triple Active Shampoo DS na příznaky Seborhoické dermatitidy, a šampon proti lupům Anti Dandruff Shampo.

Je fajn vyzkoušet a používat tuto řadu alespoň 2-3 měsíce, aby se účinek mohl projevit naplno.

 Nejdříve použijte Revalid Triple Active Shampoo DS – ten první měsíce používat opravdu pravidelně, aby se vlasová pokožka vyhojila. Pak je fajn prostřídat šamponem proti lupům.

Šampony Revalid jsem si vybrala, protože mám s s touto značkou vlasových produktů velmi dobré zkušenosti.

Nejdřív bych vám ráda představila značku Revalid. Tady si nic vymýšlet nebudu, a s dovolením vyjdu z informací ze stránek www.revalid.cz

 Revalid® byl vyvinut ve Švýcarsku. Specializuje se na vlasovou kosmetiku a přípravky proti vypadávání vlasů. Cílem jsou zdravé, krásné a silné vlasy. Věříme v komplexní péči, kdy jsou vlasy vyživovány od kořínků po konečky. Víme, že existuje jasné propojení mezi stavem vašich vlasů a vaším sebevědomím. Proto neustále pracujeme na vývoji nových přípravků, které řeší problémy s vlasy od základu, navracejí jim jejich přirozenou krásu a vám sebevědomí.

Cílem je vyvíjet efektivní, vysoce kvalitní produkty s ověřenou účinností, to vše na základě hlubokých odborných zkušeností v oblasti vlasové péče a boje proti vypadávání vlasů. Chceme být oporou pro lidi trpící nejrůznějšími problémy s vlasy.

Jsme přesvědčení, že krásné vlasy jsou především zdravé vlasy, a chápeme, jak výrazný pozitivní efekt na sebevědomí zdravé vlasy mají. Revalid® chce ukázat, že osobní péče a péče o vlasy pomohou, aby vnitřní krása zazářila i zvenčí.“ Revalid® byl vyvinut ve Švýcarsku v roce 1992 s cílem zajišťovat komplexní péči o vlasy s důrazem na boj s vypadáváním vlasů, výzkum, výroba i vývoj probíhají ve Švýcarsku. ( více o značce najdete na www.revalid.cz)

 

A teď k samotným produktům, které jsem vyzkoušela.

Revalid Triple Active Shampoo DS je nejmodernější řešení pro seboroickou dermatitidu a závažné stavy lupů. Jeho ultra jemné čistící složení bylo speciálně vyvinuto tak, aby bylo šetrné k pokožce hlavy a zároveň účinně řešilo příčiny vzniku onemocnění. Má klinicky ověřený účinek pro rychlou a dlouhotrvající úlevu. Dermatologicky schválené a jedinečné složení přináší nejen výjimečné výsledky, ale také udržuje zdravý mikrobiom pokožky hlavy.

Je bez parabenů, sulfátů a silikonů.

Musím říct, že šampon je opravdu velmi účinný. Stačí si dát na ruku trochu šamponu (stačí ho velmi málo) a vetřít si ho do vlasů.

 Šampon jemně a příjemně voní, takže mi nevadí při mytí - některé dehtové šampony na seboreu mívají nepříjemný zápach, který ulpí i na pokožce a není mi pak ta vůně z vlasů příjemná. Tenhle šampon voní, a voní pak i vlasy.

Šampon je třeba vetřít do vlasů, jemně masírovat, napěnit a pak nechat 2-3 minuty účinkovat. Nakonec opláchnout. V začátku používání jsem si nejdřív vlasy umyla jednou a opláchla, pak jsem nanesla šampon znovu a nechala působit ty 3 minuty.

Po opláchnutí jsou vlasy jemné a voňavé. Co je ale důležité, svědění se zklidnilo hned po prvním použití. Neustoupilo úplně, ale bylo výrazně menší.

Je to velká úleva, když vás nesvědí kůže na hlavě.

Účinek šamponu by měl vydržet až 72 hodin. Já mám ale vlasy jemné, rychle se mastící, musím si tedy mýt vlasy každý den, někdy ob den. Takže tuhle dobu nemohu potvrdit.

Co ale můžu potvrdit, že mě, i synovi se po týdnu používání přestaly dělat pupínky ve vlasech. Po dvou týdnech pupínky zmizely úplně, a šupinky ustoupily. Už jich ve vlasech zbylo jen málo.

Po zhruba měsíci používání jsme oba měli velmi příjemný pocit, protože příznaky seborey ustoupily. Konečně jsme měli pokožku hlavy bez svědění, a bez padajících šupinek.

Doporučuji při mytí vlasů pořádně vetřít šampon na kštici – rozhraní mezi čelem a vlasovým porostem. A taky když už máte šampon na ruce, natřete si pěnu i na čelo. Já třeba mám seborhoickou dermatitidu i na čele, mezi obočím a v obočí, takže díky šamponu se mi tento projev zmírnil.

Syn naštěstí řeší zatím jen vlasovou pokožku, a je s účinkem velmi spokojený.

Tenhle šampon je konečně výrobkem, který funguje. 

Je účinný už po několika použitích, při pravidelném používání nepříjemné pocity ze svědící pokožky zmizely úplně.

Vyzkoušela jsem na seboreu už tolik přípravků, že bych je na prstech rukou nespočítala. Proto jsem ráda, že jsem objevila něco, co opravdu účinkuje. Jediné, co je trošičku nepříznivé, je, že se mi vlasy při použití šamponu víc mastí. Ale protože jsem zvyklá si mýt vlasy denně, vůbec mi to nevadí. Syn tento problém mastných vlasů nemá.

Pokud si chcete tento přípravek koupit, nebo si o něm přečíst více informací, klikněte zde: Revalid Triple Active Shampoo DS

 

Druhý přípravek, který jsem zkusila je Anti Dandruff Shampo.

Tenhle šampon mi byl doporučen pro udržení pokožky v období, kdy je seborhoická dermatitida v klidu – na udržení dobrého a klidného stavu bez svědění.

Revalid Anti-Dandruff Shampoo - šampon proti lupům díky kombinaci účinných složek zajišťuje účinnou a dlouhodobou úlevu od lupů. Tyto složky obnovují přirozenou hydrataci vlasové pokožky, a zabraňují tvorbě nových lupů. Extrakt z kopřivy a alantoin zklidňují pokožku hlavy a zmírňují nepříjemné svědění.

Pokud tedy trpíte lupy, tenhle šampon opravdu zabírá. Zklidní kůži na hlavě, takže je vám fajn. Použití je opět velmi snadné – vetřít do vlasů, nechat chvíli působit a opláchnout. I tenhle šampon velmi příjemně voní, zanechává ve vlasech jemnou a příjemnou vůni.

Protože lupy trápí poměrně velkou část populace, doporučuji tenhle šampon i svým přátelům, kteří s lupy bojují už léta.

Například moje kamarádka má s lupy trápení odjakživa. Trápí ji, že nemůže nosit černé oblečení, protože má na ramenou vidět lupy, a nevypadá to dobře. Zkusila spoustu přípravků, šamponů, vodiček, i přelivů z bylinek, nebo octa. Nic nepomohlo. Až tenhle Revalid šampon proti lupům ji zbavil potíží. No a já mám dobrý pocit, že jsem jí pomohla.

Pokud si chcete přečíst složení produktu a víc informací, klikněte zde: Anti Dandruff Shampo

 

V době, kdy nepoužívám tyhle dva šampony, prostřídávám je s Revalid šamponem proti padání vlasů a vtírám si do pokožky i sérum proti padání vlasů.

A konečně vlasy začínají trošku přibývat. Pokud je to jen můj pocit, tak je to možné, rozhodně už ale nemám při každém česání plný kartáč vlasů. Takže problém s padáním vlasů mi zhoršovala seborhoická dermatitida, jen jsem o tom nevěděla.  Hodně vlasů asi na hlavě nebudu mít nikdy, jsem ale ráda, že mi zůstanou ty, co mám.

Pokud tedy, stejně jako já a můj syn trpíte seborhoickou dermatitidou, nebo tvorbou lupů, určitě vyzkoušejte Revalid Triple Active Shampoo DS a Anti Dandruff Shampo.

Já jsem s účinkem velmi spokojená.

Úleva od svědění je celkem rychlá. Zmírnění jsem cítila už po prvním použití.

Protože ale je třeba pokožku hlavy opravdu vyléčit, je třeba v začátku používat šampon opravdu delší dobu 1-2 měsíce.

Pak na udržení účinku prostřídávat „normální“ šampon, který používáte se šamponem proti lupům – taková udržující dávka.

Pokud budete mít pocit, že se příznaky začínají znovu objevovat, zařaďte znovu Triple Active šampon.

Prostě budete mít na poličce místo jednoho šamponu lahvičky se šamponem tři. Pomůže vám to zbavit se protivných příznaků svědění a lupů.

Jen abyste viděli, že opravdu šampon účinkuje – syn po používání šamponu na seboreu po dvou měsících nemá ani pupínek, nikde žádné šupiny. Prostě paráda, čistá a lehká hlava.

Pokud si vlasy budete mýt v začátku opravdu poctivě (2x za sebou), počítejte asi tak se dvěma baleními Revalid Triple Active Shampoo DS na jeden měsíc. Pak už stačí mýt si jenn jednou a šampon vydrží déle.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment Revalid, klikněte zde: Revalid.cz.

 

Pokud si budete chtít koupit přípravky Revalid, seženete je na internetu, nebo v lékárnách (v super a hypermarketech Revalid nehledejte, tam prodáván není).

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: