Recenze na nádherné fleecové dětské mikinky od Wamu. Český kvalitní výrobek z udržitelných materiálů.

09.04.2024 12:38

 

 

Konečně je venku jaro, jak má být. Můžeme schovat zimní oblečení do skříní, vyndat to jarní, a jít na procházku. Já na procházky jarní přírodou chodím moc ráda. Nejraději se procházím s vnoučaty. Kromě té vší krásy kolem je i spousta legrace.

Pro vnoučata mám připravené oblečení, které je na procházky jako dělané – fleecové mikinky. Tentokrát jsem vyzkoušela s vnukem fleecové mikiny Wamu.

Tyhle mikiny jsou novinkou v sortimentu Wamu, takže jsem na ně byla zvědavá. Po skvělých zkušenostech se softshellovým oblečením Wamu jsem neváhala s pořízením ani chvilku.

Značka Wamu je český etický výrobce udržitelného dětského oblečení a funkčních doplňků.

Mám ráda české firmy. Znají potřeby českých dětí, a oblečení odpovídá rozměrům a typu postavy českých dětí.

Oblečení tak odpovídá tomu, co naše děti potřebují a v čem se budou cítit pohodlně.

Pokud si mohu vybrat, vybírám si firmy, které jsou ekologické, a není jim lhostejné, z čeho a jak vyrábějí.

Právě taková společnost Wamu je. Vyrábí recyklovaný softshell a fleece – z udržitelných materiálů. To mě velmi oslovuje – není mi jedno, v jakém stavu je naše planeta, a jsem ráda, když výrobce oblečení je ohleduplný k tomu, v jakém světě budeme žít.

Fleecové mikinky jsou, jak už jsem zmínila, novinkou v sortimentu Wamu.

Na výběr jsou mikinky ve vzorech pro kluky i holčičky.

Já mám doma vnuky kluky, takže jsme šli s Robinkem vybrat mikinu, která by se mu líbila.

Myslela jsem, že vyberu jednobarevnou modrou, ale Robin byl tak nadšený mikinami s bagry a dinosaury, že jsem musela vybrat ty potištěné. Pro malé kluky tak budou asi lepší mikinky s potiskem, pro ty starší mikiny jednobarevné.

Potisk bagrů už měl vnuk na softshellovém oblečení, a protože miluje stavební stroje od malinka, bylo jasné, že jakmile uvidí tenhle potisk na mikině, bude nadšený. Nespletla jsem se. Velmi ho ale zaujal i potisk dinosaurů, a tentokrát se nemohl rozhodnout – nosí tedy s radostí obě mikiny.

Fleece mikina je velmi praktické oblečení. Zaručí dětem tepelný komfort – tenhle Wamu fleece má totiž skvělé izolační vlastnosti. Vnukovi není zima, ani když fouká vítr. Materiál je velmi jemný a hebký, na dotek velmi příjemný.

Mikina je na zip – to je praktické, protože se mikina dobře obléká. Mikiny přes hlavu vnuk nechce, protože se mu špatně oblékají i svlékají. Zip je mnohem praktičtější. Jsem velmi ráda, že u Wamu myslí i na to, že malé děti ještě neumí zip zapínat opatrně, a na konci zipu je praktická ochrana proti skřípnutí zipu do bradičky. Za to jsem opravdu ráda, protože se mi občas stalo u mých dětí, že jsem jim nechtíc zip zapnula až do brady a měly pak modřinku. Tady jsou dětské brady v bezpečí.

Mikina je velmi lehoučká. Myslím lehoučká hmotností. Je to, jako byste v ruce nedrželi nic.

Děti tak nejsou zatíženy váhou oblečení a je jim fajn. Pohodlný střih dovoluje pohyb bez jakéhokoliv omezení. A já jsem ráda, že nemám v batohu váhu navíc. Ta mikina je tak lehoučká, že ani nevím, že ji nesu.

Mikina má stojáček – nemá kapuci, můžete ji tedy dětem obléci i pod bundu, když je v zimě potřeba.

Mikina nemá kapsy. U dětských mikin to ale není moc potřeba – kapesníky většinou mají u sebe maminky a babičky. U nás jsou v kapsách většinou kameny, a když je nevyberu důkladně, je pak v pračce pěkný rachot. Takže já jsem ráda, že kapsy nejsou.

Když jdeme na procházku s dětmi, ráda chodím do lesa a na písek. S dětmi se snažíme objevovat přírodu, takže se často umažou. Nechci je moc omezovat – když s nimi jsem na písku, nebo v lese, nechci je pořád okřikovat, aby kluci dali pozor a neumazali se. Takže je jasné, že musíme mikinu často prát. Jsem z tohoto fleece velmi nadšená, protože vůbec po vyprání nežmolkuje. Mikina pořád vypadá jako nová. A ještě jedna věc je fajn, ani po vyprání neelektrizuje.

Doporučuji mikinky prát v pracím gelu, aby se zachovaly všechny tyhle dobré vlastnosti, a neopraly se barvy. Mikinu jsem prala už asi 10x, a pořád je jako nová, vůbec to na ní nepoznáte.

- bez kapes
- nízký stojáček
- hravý vzhled
- funkční materiál
- ideální na vrstvení
- udržitelný recyklovaný materiál
- vynikající izolační vlastnosti
- dobře udržuje teplotu a zabraňuje pronikání vlhkosti
- zaručuje příjemný pocit tepla
- příjemný na dotek, neškrábe
- nízká hmotnost
- antipilling úprava pro minimalizaci žmolkování
- antipilling úprava mnohonásobně déle udržuje funkčnost a vzhled materiálu

Materiál: 100% polyester (recyklovaný

Doporučuji tyhle mikiny všem maminkám a babičkám malých dětí. Mikiny jsou praktické, lehoučké a přitom dostatečně teplé. Skvěle se udržují.

Velikost si můžete ověřit na velikostních tabulkách, které jsou přehledné, jsou u každého produktu, a hlavně – odpovídají opravdu mírám dětí. Můžete tedy koupit opravdu velikost, jakou naměříte.

Pokud si chcete mikiny z fleece prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: fleece mikina Bagr modrá a fleece mikina Dinosauři hnědo -černá

 

Pokud budete na eshopu nakupovat, určitě nezapomeňte na trička.

Já jsem vybrala tričko s dlouhým rukávem s pandami a s krátkým rukávem s opicemi.

 

Tričko s dlouhým rukávem jsem vybrala s motivem Pandy.

Pandy má rád asi každý, protože jsou roztomilé.

Tričko má praktický dlouhý rukáv – do chladnějších dnů.

Materiál je bio-bavlna – tedy materiál velmi jemný, na těle příjemný a prodyšný.

Tričko skvěle drží tvar. Ani po několika vypráních se švy nestočily, tričko vypadá pořád stejně.

Navíc z biobavlny jdou dobře vyprat i běžné skvrny, které děti dokážou (během chvilky) vyrobit. Už jsme na tričku měli několik obědů ze školky i džus.  Všechny skvrny se vypraly.

Tričko je s elastanem, jde tedy dobře oblékat a neomezuje v pohybu.

- bio bavlna
- mimořádně jemné a příjemné na nošení
- díky podílu elastanu dobře drží tvar
- dlouhý rukáv
- pohodlný střih
 

Pokud si chcete tričko prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde:  Tričko s dlouhým rukávem Mlsné Pandy

 

Poslední věc, kterou vám chci ukázat je tričko s krátkým rukávem s opicemi.

 

Tohle tričko je nádherné pro kluky i holčičky.

Může ho nosit každý. Materiál je opět kvalitní bio bavlna s elastanem.

Tričko se tedy velmi dobře obléká, a nijak neomezuje v pohybu. Robin tohle tričko miluje. Když si ho poprvé vyzkoušel, museli jsme si celé odpoledne hrát na opice.

Díky krásnýma jasným barvám navíc dítě vždycky hned uvidíte. Za to jsem ráda hlavně venku – takové to kouknutí se, když si povídáte s ostatními maminkami a babičkami, hned vidíte na první pohled kde dítě je. Velmi praktické.

- bio bavlna
- mimořádně jemné a příjemné na nošení
- díky podílu elastanu dobře drží tvar a nemačká se
- krátký rukáv
- pohodlný střih
- hravý vzor
- udržitelný produkt
- vyrobeno v České republice

Složení:
95% organická bavlna GOTS*, 5% elastan

Tohle krásné tričko si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: Tričko s krátkým rukávem Monkey Business

Jak shrnout tuhle recenzi na závěr?

Za mě bych dala dětskému oblečení od Wamu velkou jedničku s hvězdičkou.

Nejen, že je to krásné oblečení z udržitelných materiálů, ale každý ten kousek je „vymazlený“ do nejmenších detailů. Vždycky je kladený důraz na maximální pohodlí dětí. Dětem se oblečení líbí i potiskem – i tady je inspirace dětským světem patrná v každém vzoru a potisku. Jakmilež se dětem oblečení líbí, není žádný problém s oblékáním. Tohle oblečení si děti oblékají rády. Když se vnuka zeptám, co si oblékne na procházku, vždycky neomylně sáhne po barevném Wamu oblečení.

 No, a my, maminky a babičky oceníme, že všechno tohle oblečení jde dobře prát a udržovat, a i po několika vypráních zůstává oblečení pořád krásné. Jsem prostě nadšená.

Pokud si chcete tohle krásné dětské oblečení prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Wamu.cz

 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: